Home // diari // 26 de gener de 1939

26 de gener de 1939

Dijous:

En el Reich:

Joachim von Ribbentrop va tornar de la seva visita a Varsòvia i li va dir a l’Adolf Hitler que els polonesos no estaven disposats a cedir en retornar Danzig. Hitler es va enfadar molt davant d’aquella notícia i la seva política cap a Polònia va canviar.

En la vida privada d’en Joseph Goebbels:

Joseph Goebbels va rebre una carta on se li notificava que els impostos sobre la seva finca de Schwanenwerder havien augmentat i que encara devia alguna quantitat per l’any precedent.

En la Guerra Civil espanyola:

A Catalunya, a la tarda, les tropes del colpista Francisco Franco van ocupar la ciutat de Barcelona sense trobar resistència. Més de 50.000 soldats de l’Exèrcit del Nord dirigits pel general Fidel Dávila Arrondo varen penetrar pels carrers de la capital catalana. Poca gent els va anar a rebre, tot i les versions posteriors.

Precisament aquell mateix dia, Franco va firmar una ordre per la qual va nomenar el general de brigada Eliseo Álvarez-Arenas Romero Cap dels Serveis d’Ocupació de Barcelona, habilitats al Palau Robert

.

Posted in diari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

css.php
%d bloggers like this: