Home // diari // 8 de desembre de 1938

8 de desembre de 1938

Dijous:

En el Reich:

Heinrich Himmler va ordenar per decret la identificació i el registre dels gitanos, una ordre que s’estava preparant des de feia mesos, i afirmava que el problema gitano havia de tractar-se com una qüestió de raça. El decret, anomenat Combatre la plaga gitana, consolidava mesures ja existents i les centralitzava sota el control de la Kripo a Berlín. Ordenava el registre de tots els gitanos i persones sense domicili fix i que fossin sotmesos a examens biològics i racials. En la targeta d’identitat mostraria si la persona era gitano, gitano mestís o persona sense domicili fix no gitana. El registre es va dur a terme a partir dels arxius policials i amb l’assistència d’un institut especial d’investigació associat el 1936 a l’Oficina de Salut del Reich sota la direcció del doctor Robert Ritter. A partir d’aquell decret també es va prohibir en els gitanos viatjar en grup, s’ordenava l’expulsió dels gitanos estrangers i donava a la policia la facultat de detenir als ambulants classificats com asocials.


A Kiel, la Kriegsmarine va llançar a alta mar el Graf Zeppelin.

A la Gran Bretanya:

La New Review London va afirmar que feia poc que hi havia hagut una conspiració militar contra l’Adolf Hitler en el Berghof i que Himmler havia descobert la conjuració i que hi havia hagut afusellaments.

Posted in diari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

css.php
%d bloggers like this: