Home // diari // 28 de novembre de 1938

28 de novembre de 1938

Dilluns:

En el Reich:

El govern alemany va suprimir els permisos de conduir per als jueus, els hi va prohibir freqüentar en llocs públics i els hi va suspendre les ajudes i les pensions. A Berlín, el president de la policia de la capital va publicar un comunicat que deia:

Queda prohibit a tots els jueus de nacionalitat alemanya o apàtrides l’accés als carrers, places, parcs i edificis sobre els que ha sigut decretat el Judenbann. Els jueus de nacionalitat alemanya i apàtrides que en entrar en vigor aquesta ordenança encara visquessin en un districte sobre el que s’hagi decretat el Judenbann necessiten un pas estès per la comissaria de la policia del districte per travessar el límit de Bann. A partir de l’1 de juliol de 1939 no s’estendran passes pels habitants de tals districtes… A Berlín, el Judenbann abastar tots els teatres, cinemes, cabarets, sales públiques de concerts i de conferències, museus, recintes firals, parcs d’atraccions, les sales d’exposicions del Messedamm inclòs el parc d’exposicions i la torre de ràdio, la Deutschlandhalle i el Palau d’Esports, el Camp d’Esports del Reich, tots els camps d’esports incloses les pistes de patinatge, tots els establiments de banys, públics i privats, i totes les piscines cobertes i a l’aire lliure, la Wilhelmstrasse des de la Leipzigerstrasse fins l’Unter den Linden, inclosa la Wilhelmplatz, la Rosstrasse des de la Hermann-Göering-Strasse fins la Wilhelmstrasse, el Monument en honor del Reich, amb el pas de vianants nord Unter den Linden, des de la universitat fins el Zeuhaus.


Un Focke Wulf 200 Condor va volar la ruta Berlín-Basora-Karachi-Hanoi-Tòquio, però després de volar fins a la capital japonesa l’avió es va estavellar a prop de Manila per falta de combustible.

Posted in diari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

css.php
%d bloggers like this: