Home // diari // 29 d’octubre de 1938

29 d’octubre de 1938

Dissabte:

En el Reich:

El govern polonès continuava ferm amb la seva ordre de no permetre l’entrada als jueus polonesos que havien viscut a Alemanya i que havien sigut deportats a la força la frontera polonesa els últims dos dies perquè la traspassessin. Eren 17.000 persones. El març els polonesos havien aprovat una llei que retirava la ciutadania polonesa a totes aquelles persones que havien viscut fora el país els últims anys. Al final, en veure que no aconseguirien traspassar-la per molt que els hi obliguessin, la policia alemanya va aturar la seva campanya. Al cap de poc els dos governs varen negociar i els polonesos varen permetre que aquelles persones entressin al seu país a canvi de que els deportats poguessin tornar a casa seva a recollir les seves coses. Totes aquelles persones havien viatjat amb el mínim indispensable.


El divorci d’en Hermann Esser de la seva esposa era tot un escàndol a Alemanya. Frantz Gürtner li va enviar a en Hans Heinrich Lammers, que estava a Berchtesgaden, el sumari de set volums del procés de divorci. Gürtner li va explicar que era complicat resoldre el problema perquè la dona de l’Esser no acceptava el divorci, i com que era Esser qui havia comès adulteri, segons el Codi Civil de l’any 1900 no podia aconseguir el divorci.

A Itàlia: 

A Roma va acabar la visita del ministre Joachim von Ribbentrop amb el govern italià que havia començat el 27 d’octubre de 1938, en la qual el ministre alemany demanava en els italians que els donessin suport a Europa quan declaressin la guerra per Txecoslovàquia. El ministre alemany no va tenir la declaració esperada i, en canvi, va tenir que acceptar cedir a Hongria tres ciutats de Txecoslovàquia.

Posted in diari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

css.php
%d bloggers like this: