Home // diari // 28 d’octubre de 1938

28 d’octubre de 1938

Divendres:

En el Reich:

Els 17.000 jueus polonesos que havien sigut obligats a creuar la frontera polonesa procedents d’Alemanya el dia anterior, se’ls denegava l’entrada per part del govern polonès. Aquests jueus polonesos que vivien a Alemanya havien sigut carregats a la força en vagons de ferrocarrils i camions i varen ser transportats en condicions inhumanes cap a la frontera polonesa. En arribar a l’estació de Beschen els varen concentrar en un camp i els agents d’en Heydrich els varen obligar a córrer pel camp en direcció a la frontera polonesa. Gent gran i dones varen caure pel camí, però els agents els varen obligar a aixecar-se de nou. Alguns varen morir. Els guàrdies de la frontera polonesa, que tenien ordres de no deixar-los passar, no varen estar preparats per frenar aquella gent que corria cap a la seva frontera i no els varen poder expulsar a tots de nou cap a Alemanya.El govern polonès va instal·lar camps de refugiats per aquells persones. Reinhard Heydrich va convertir aquesta acció en la primera deportació en massa de jueus de la història moderna.


Els bancs alemanys varen advertir de que l’Oficina de Control de Moneda Estrangera d’en Heydrich estava preparant mesures per restringir el poder dels jueus de disposar sobre els seus béns.

A Espanya:

El germà del colpista Francisco Franco, Ramon Franco Bahamonde, va morir en no poder controlar el seu avió enmig d’una tempesta quan anava a bombardejar València. L’avió va caure al Mediterrani. Sempre s’ha especulat que el propi Franco hagués ordenat assassinat al seu germà, afí a la República.

Les Brigades Internacionals es varen acomiadar en un emotiu desfilada pels carrers de Barcelona. Avions republicans sobrevolaven la capital catalana per prevenir un possible atac nacional.

Posted in diari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

css.php
%d bloggers like this: