Home // diari // 1 d’octubre de 1938

1 d’octubre de 1938

Després de que Adolf Hitler, juntament amb Joachim von Ribbentrop, Neville Chamberlain, Benito Mussolini i Édouard Daladier, firmés l’acord de MunicAlemanya va ocupar la zona de parla alemanya de Txecoslovàquia, els Sudets. Les tropes alemanyes varen començar a ocupar el territori, i un contingent de soldats va creuar la localitat de Haidmühle, on la població els va saludar amb la salutació feixista i amb mostres d’alegria.

Aquell mateix dia, Hermann Göering va convocar al representant txec Mastny al seu despatx i li va dir que Hitler no seguiria tolerant a Edvard Benes com a cap d’Estat txec. A menys que dimitís, Alemanya no tindria pietat va dir Göering.

Posted in diari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

css.php
%d bloggers like this: