Home // diari // 29 d’agost de 1938

29 d’agost de 1938

Dilluns:

En el Reich:

Després de tres dies de visita per inspeccionar les fortificacions occidentals d’Alemanya, el general Wilhelm Adam, el comandant de l’Oest, es va dirigir a l’automòbil de l’Adolf Hitler per sol·licitar-li una entrevista a soles amb ell perquè tenia dubtes de l’eficàcia d’aquelles fortificacions. Adam li va explicar que tot i les fortificacions era impossible mantenir-se amb les tropes que tenia. Aquelles paraules varen fer enfurismar a en Hitler, que li va afirmar, mentre l’escridassava de males maneres, que gràcies a ell Alemanya era més forta que la Gran Bretanya i França juntes.


Tothom anava sabent els objectius d’en Hitler a Txecoslovàquia. El cap del segon departament de l’Abwehr, Helmuth Groscurth, va saber a partir d’informacions procedents de l’entorn d’en Hitler que ja no seria suficient amb què els txecs complissin les exigències de Karlsbad, cedint d’aquesta manera a les pressions britàniques, perquè Hitler desitjava la guerra.

A Itàlia:

Parlant de la Guerra Civil espanyola amb el seu gendre i ministre Galeazzo Ciano, Benito Mussolini li va afirmar que Francisco Franco perdria la guerra perquè o no sabia com fer la guerra o no volia.

Posted in diari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

css.php
%d bloggers like this: