Home // diari // 25 d’agost de 1938

25 d’agost de 1938

Dijous:

En el Reich:

La Luftwaffe va elaborar un estudi secret a través del correu oficial i exclusivament per als comandants sota el títol Valoració de la situació / Operació Verd, que deia que per la guerra a l’Europa occidental s’hauria de concedir una gran importància a l’espai belga i holandès, sobretot en la guerra aèria, i que per tant s’afirmava que si Bèlgica i Holanda estiguessin en mans alemanyes representaria una immensa avantatge en la guerra aèria contra França i la Gran Bretanya. L’informe també deia que s’havia suposat que França només decidiria entrar en guerra si tenia plenes garanties d’una assistència militar activa per part de la Gran Bretanya. A més, en l’informe es comentava que probablement la Unió Soviètica s’aliaria amb les potències occidentals i que els Estats Units donarien suport immediatament la lluita de les potències occidentals amb forts mitjans ideològics i econòmics. Itàlia, l’Espanya nacionalista, Hongria i Japó, segons l’informe, es podien considerar neutrals. Per acabar, s’explicava que l’objectiu bèl·lic de l’antiga Entente tenia que veure’s el de la victòria sobre Alemanya mitjançant l’atac a la seva economia de guerra. Entre altres paraules, mitjançant una guerra llarga.

A Palestina:

Una patrulla de demolició jueva es va dirigir a Jenin i va ordenar a la població que abandonés el poble. Tot seguit, la patrulla va destruir una quarta part de les seves cases.

Posted in diari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

css.php
%d bloggers like this: