Home // diari // 30 de maig de 1938

30 de maig de 1938

Adolf Hitler va aprovar la versió revisada del Cas Verd, l’atac a Txecoslovàquia, el document Studie Grün. En el document, Hitler va deixar clar que era la seva decisió la de dirigir contra Txecoslovàquia una acció militar en un futur pròxim amb l’objectiu d’eliminar la resistència en quatre dies utilitzant vehicles blindats i intensos atac aeris. Per produir l’atac, Hitler va explicar que necessitaven tenir un motiu exterior apropiat, una justificació política suficient, i una acció inesperada per sorprendre l’enemic. En el document també es deia que des del punt de vista militar i polític era preferible una acció ràpida basada en un accident que provoqués a Alemanya per tal de que no pogués quedar indiferent i la portés a dur a terme accions militars. Després, el document es va distribuir a les diverses dependències de la Wehrmacht i es va donar l’ordre de dur a terme una acció militar contra Txecoslovàquia en un futur pròxim. A continuació, Hitler es va reunir amb Joseph Goebbels per parlar d’aquella operació i li va dir literalment en el seu ministre: Aquest Estat de merda té que desaparèixer com més aviat millor.

Posted in diari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

css.php
%d bloggers like this: