Home // diari // 22 de maig de 1938

22 de maig de 1938

En el Reich:

L’Adolf Hitler va inaugurar les obres del metro de Munic.

A Düsseldorf, el govern alemany va inaugurar, aprofitant que era el 150ª aniversari d’en Richard Wagner, una exposició de música degenerant. Es volia demostrar que la música jueva i bolxevic era degenerant i contrària a la cultura alemanya i per aquest fet es varen exposar les obres d’en Schönenberg, en Weill, en Paul Hindemith, en Schreker, en Krenek i l’Otto Klemperer entre altres. En el fulletó de l’exposició hi figurava un saxofonista negra amb l’estrella groga. Subtitulada un ajustament de comptes, l’exposició va ser un fracàs.

En la crisi txecoslovaca:

L’agregat militar britànic Mason MacFarlane i el comandant Strong es varen dirigir a Saxònia i Silèsia per comprovar si els alemanys havien mobilitzat les seves tropes cap a Txecoslovàquia tal i com deia el govern txec i les ambaixades francesa i britànica a Praga. Un cop varen inspeccionar la zona varen veure que no havia el moviment de tropes.

Posted in diari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

css.php
%d bloggers like this: