Home // diari // 15 de març de 1938

15 de març de 1938

Dimarts:

En l’Anschluss:

Després de que les tropes alemanyes ocupessin Àustria i es formulés l’Anschluss, Adolf Hitler no es veia com el líder del Reich alemany sinó que es veia com el líder de tot el poble alemany. A Viena, un dia serè i primaveral, es varen fer desfilades militars dels exèrcits alemanys i austríacs per celebrar l’annexió dels dos països, i Hitler va celebrar la victòria pels carrers de la ciutat al damunt d’un Mercedes gris descapotable. Dempeus, anava saludant a la gent que s’apropava per saludar-lo. Al punt final d’aquella celebració va ser en la plaça dels Herois de Viena o la Heldenplatz, on davant de 250.000 persones Hitler va proclamar la incorporació del seu país natal al Reich Alemany i va anunciar en el Hofburg de Viena que havia complert la missió més important de la seva vida. Perquè la desfilada fos un èxit d’assistència es va ordenar el tancament de tots els centres de treball, a més que moltes fàbriques i oficines varen enviar els seus treballadors a sentir el seu nou líder. Els col·legis portaven tancats des del dissabte, es varen llogar autobusos per transportar a la capital als membres de les Joventuts Hitlerianes i a les noies de la Bund Deutscher Mädel des de tot Àustria. A primera hora de la nit, mentre Arthur Seyss-Inquart era nombrat governador general d’Àustria, Reichstatthalter, Hitler va deixar Viena i va volar cap a Munic.

En el Reich:

El Wilhelm Gustloff va entrar en servei per primer cop després d’haver sigut botat el 5 de maig de 1937.

A la Gran Bretanya:

El govern britànic va proposar la creació d’un Estat palestí en deu anys. Tant sionistes com àrabs ho varen rebutjar.

Posted in diari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

css.php
%d bloggers like this: