Home // diari // 19 de novembre de 1937

19 de novembre de 1937

Divendres:

En el Reich:

A BerchtesgadenAdolf Hitler es va reunir amb lord Halifax, que va anar a la visita com a enviat especial del primer ministre Neville Chamberlain per dir-li fins a quin punt Gran Bretanya estava disposada a fer concessions en l’àmbit d’expansió territorial alemanya. Hitler, per la seva part, volia posar-li en dubte el valor que pogués tenir qualsevol intent per arribar a un acord amb ells, els britànics, i va insistir que les discussions entre els dos països necessitarien una preparació extraordinàriament prudent. Halifax li va suggerir que el govern britànic estaria disposat a acceptar un canvi en l’estatus d’Àustria, Txecoslovàquia i Danzig sempre hi quan es produís a través d’una evolució pacífica. Hitler li va respondre que no tenia intenció d’annexionar Àustria ni de sotmetre-la a una dependència política. Després de la reunió, Halifax va anotar en el seu diari que havia trobat a un Hitler molt sincer i desitjós d’aconseguir relacions amistoses amb la Gran Bretanya. El primer ministre Neville Chamberlain va pensar que la reunió havia sigut tot un èxit i Halifax va dir més tard en els demés ministre que Hitler no tenia en ment posar-se en cap aventura immediata i va proposar donar-li alguns territoris colonials.

Posted in diari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

css.php
%d bloggers like this: