Home // diari // 28 de setembre de 1937

28 de setembre de 1937

En el Maifeld, Adolf Hitler va dir que Benito Mussolini era un d’aquells homes solitaris que no necessiten registres històrics perquè són aquests mateixos homes els forjadors de la història. Després, a Berlín, a l’aeròdrom de Tempelhof, Hitler i Mussolini varen pronunciar discursos sota una pluja torrencial. Mussolini va intentar fer el seu discurs amb alemany, però per culpa de la forta pluja no es va entendre el seu mal alemany que era una barreja amb l’italià. Mussolini va explicar que tant Alemanya com Itàlia no estaven governades per un govern dictador, sinó per unes forces i unes organitzacions que servien al poble. Per Mussolini, tant Alemanya com Itàlia eren els governs amb més suport popular i les democràcies legítimes més grans i, en canvi, dels altres governs creia que estaven dominats pel poder del diner, del capital, de les societats secretes i per la lluita de polítics. Al final del seu discurs, va anunciar que algun dia ell i Hitler podrien tenir que lluitar junts. A la nit, Mussolini va assistir en un míting en el Camp de Maig berlinès amb el lema del congrés del Partit de Joseph Goebbels; Europa desperta!, i va pronunciar l’últim discurs de l’acte.

Posted in diari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

css.php
%d bloggers like this: