Home // diari // 12 de desembre de 1936

12 de desembre de 1936

Dissabte:

En la Guerra Civil espanyola:

Des de Berlín es va ordenar als U-33, que vigilava la costa andalusa, i el U-34, que vigilava la llevantina, que tornessin a la seva base per la seva inacció.

A la Xina:

Un notable soldat de l’exèrcit xinès, Chang Hsueh-liang, va segrestar al líder nacionalista xinès, Chiang Kai-sheck, per obligar-lo a posar fi a la guerra civil entre comunistes i nacionalistes per formar una aliança contra els japonesos. El segrestador sabia per contactes amb els serveis secrets que Japó estava a punt d’envair la Xina mentre el país estava immers en una guerra civil entre comunistes i nacionalistes que estava lluny de solucionar-se. El segrest va ser tot un èxit perquè va tenir els suport d’altres militars que varen facilitar el procés. Tot i el seu èxit inicial i després de convertir-se en un heroi, Chang esperava un cessament de les hostilitats i després de deixar anar al líder nacionalista es va entregar mostrant penediment per la seva acció i esperava que se li apliqués una pena simbòlica. Tot i l’alto al foc amb els comunistes per la invasió japonesa, Chang va ser condemnat a passar la resta de la seva vida sota arrest domiciliari, pena que s’aplicaria fins al 1991.

Posted in diari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

css.php
%d bloggers like this: