Home // diari // 23 d’agost de 1936

23 d’agost de 1936

Diumenge:

En el Reich:

Aquell dia es va llegir un manifest, conegut com el Kanzelabkündigung, redactat per la Vorläufige Kirchenleitung, a tots els púlpits de les comunitats de l‘Església de la Confessió en què es criticava la seva situació actual. El missatge, tot i això, era moderat, però contenia una frase com aquesta:

Quan un cristià resisteix a una ordre imposada per l’autoritat secular perquè creu que es contrari als manaments divins, li està recordant a aquesta autoritat el seu deure d’obeir els manaments de Déu i comet un acte de lleialtat cap a l’Estat.

El text va ser distribuït després en forma d’octavetes, arribant a publicar-se més d’un milió de còpies.

Posted in diari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

css.php
%d bloggers like this: