Home // diari // 2 d’agost de 1936

2 d’agost de 1936

Diumenge:

En els Jocs Olímpics de Berlín:

Els atletes varen començar la competició. A les tres de la tarda va començar a l’Estadi el llançament de javelina femenina, on competien 14 atletes. En la segona ronda, Tilly Fleischer va llançar la javelina a 44,69 metres i va batre el record olímpic de Los Angeles per un centímetre. Després de tres intents més, Fleischer va arribar als 45,18 metres i va establir un nou record olímpic. Era la primera medalla d’or per l’equip olímpic mundial. Adolf Hitler les va felicitar personalment i va demanar a les tres esportistes: Fleischer, Luise Krüger, que va guanyar la plata, i la polonesa Maria Kwasniewska, que es va endur el bronze, que s’apropessin a la llotja per fer-se unes fotografies. Aquella decisió no va agradar gens al Comitè Olímpic, que considerava que Hitler s’extralimitava en el seu paper. La premsa alemanya va publicar les fotografies en les que Tilly va posar junt a en Hitler, Hermann Göering i el responsable d’esports del Reich, Hans von Tschammer und Osten.  Hitler va abandonar l’Estadi abans de que es concedissin medalles a dos atletes negres nord-americans que varen quedar primer i segon en salt d’altura.

En el Reich:

Joachim von Ribbentrop va ser nombrat ambaixador a la Gran Bretanya. El seu principal objectiu va ser aconseguir una aliança entre la Gran Bretanya i Alemanya.


Alfred Rosenberg va informar en el ministre Joseph Goebbels que la seva esposa, la Magda, tenia una aventura extramatrimonial. A la nit, la Magda li va admetre que es veia amb en Kurt Lüdecke. Magda ja havia enganyat al seu marit feia tres anys.

Posted in diari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

css.php
%d bloggers like this: