Home // diari // 24 d’agost de 1935

24 d’agost de 1935

Dissabte:

En el Reich:

Adolf Hitler es va reunir durant una hora amb el membre del Comitè Olímpic Internacional, el jubilat nord-americà Charles Hitchcock Sherrill. Hitler li va assegurar que els jueus no patien discriminació, però si que li va afirmar que havien sigut separats de la població alemanya. Sherrill el va amenaçar de que havia de canviar aquella postura si volia que l’any següent se celebressin els Jocs Olímpics a Berlín. Davant aquella amenaça, Hitler li va replicar que arribat a aquest cas celebraria uns Jocs només per Alemanya. Sabent que havien d’arribar a un acord, Sherrill li va demanar que demanés a les associacions esportives jueves que designessin a un representant per l’equip alemany. Hitler li va prometre que ho estudiaria i, com a mostra d’amistat, el va convidar al Congrés de Nuremberg del setembre com a convidat d’honor. Sobre la seva trobada amb el dictador alemany, Sherrill va enviar un informe al president Franklin Delano Roosevelt per dir-li que Hitler és un home modest i una persona amb un caràcter franc. El President farà arribar llavors una còpia de l’informe al Ministeri de Propaganda a través de l’ambaixada alemanya a Washington perquè els alemanys veiessin l’actitud afí d’en Sherrill.

Posted in diari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

css.php
%d bloggers like this: