Home // diari // 18 d’agost de 1935

18 d’agost de 1935

Diumenge:

En el Reich:

A Königsberg, l’Adolf Hitler va parlar de que era necessari aplicar les clàusules 4 i 5 del programa del Partit, unes clàusules discriminatòries cap als jueus, a través d’una llei que regulés la condició legal dels jueus. Hjalmar Schacht va anunciar que estava en preparació una legislació anit-jueva d’acord amb el programa del Partit i que havia de ser considerat un objectiu fonamental del govern. Però Schacht estava molt molest amb el partit nazi perquè l’organització del partit a la localitat d’Arnswalde, Brandenburg, havia col·locat en un aparador una fotografia de l’esposa del director de la seu local del Reichsbank amb el lema de traïdora perquè havia sigut vista comprar en un establiment jueu. Schacht va tancar la sucursal en protesta. Referint-se a aquell tema, el ministre va dir:

Senyor, guarda’m dels meus amics. Es a dir, de la gent que empastifa aparadors a l’empara de la foscor i marcar als alemanys que compren productes en botigues jueves com traïdors al poble. 

Posted in diari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

css.php
%d bloggers like this: