Home // diari // 1 de maig de 1934

1 de maig de 1934

Dimarts:

En el Reich:

Per celebrar el Dia del Treballador, convertida ja en la Festivitat Nacional del Poble Alemany, la cúpula nazi va celebrar un gegantesc espectacle en el Tempelhofer Feld de Berlín. Entre els convidats hi havia la Sigfid von Laffert, una dona que representava al règim en públic i, segons alguns rumors, era una amant de l’Adolf Hitler.


El ministre de Defensa, el general Werner von Blomberg, va ordenar la incorporació de l’esvàstica als uniformes de les forces armades. Per altra banda, Henning von Tresckow va ser ascendit d’oficial d’escorta a capità i, a més, a partir de llavors va tenir el dret a sotmetre’s a un examen i a realitzar la instrucció corresponent per pertànyer a l’Alt Comandament dels generals.


El ministre d’Educació Bernhard Rust va entrar a formar part del gabinet del govern quan va assumir el Ministeri de Ciència i Educació del Reich. D’aquesta manera, un altre nazi va entrar a formar part de les reunions del gabinet deixant ara els conservadors en minoria.

A Àustria:

Aquell dia va sortir una corrent fundada pel règim feixista austríac coneguda sota el nom de Ständestaat, que demanava un Estat corporatiu i fort. El canceller Engelbert Dollfuss va proclamar una nova Constitució que feia d’Àustria un Estat autoritari, sense eleccions, cristià i gremialista imitant el model del dictador Benito Mussolini, amb qui Dollfuss tenia amistat.

Posted in diari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

css.php
%d bloggers like this: