Home // General // 21 de març de 1934

21 de març de 1934

Dimecres:

En el Reich:

A Unterhaching, al sud de Ramersdorf, Adolf Hitler va arrencar la construcció d’una nova autopista que comunicaria la ciutat de Munic amb la frontera austríaca, molt a prop de Salzburg. El canceller va exclamar:

Comenceu, obrers alemanys!

A Ramersdorf, l’autovia desembocava a la Rosenheimer Strasse, que segueix sent en l’actualitat l’avinguda que canalitza el fluix de trànsit cap al centre de la ciutat. Fritz Todt va encarregar les obres d’aquesta autopista a l’empresa constructora Sager & Woerner. Per recordar aquella efemèride es va instal·lar a l’autovia un monument. Una columna que portava gravada l’ordre de Hitler: Comenceu! i coronada per vuit pales. Quan es va inaugurar l’obra, el monument va ser substituït per una rèplica més gran, d’uns 5 metres d’altura, col·locada entre les dues sengles de la carretera. Després de la Segona Guerra Mundial el monument va desaparèixer i, diverses dècades després, la seva base va ser trobada a prop d’Irscheberg, al costat de l’autovia.

Posted in General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

css.php
%d bloggers like this: