Home // diari // 22 de juny de 1933

22 de juny de 1933

Dijous:

En el Reich:

Wilhelm Frick va ordenar la supressió del Comitè del partit socialdemòcrata, el SPD, tal i com s’havia establert el 19 de juny de 1933, i va declarar anul·lats els mandats dels seus diputats i va definir aquest partit com a enemic del poble i de l’Estat. El Partit Socialdemòcrata ja havia sigut prohibit el 1878 amb el canceller Otto von Bismarck. A través d’un decret governamental es va prohibir l’actuació del partit i es varen cancel·lar els seus despatxos parlamentaris sota el pretext de que els afiliats exiliats havien fundat a Praga una presència filial del SPD. Però els nazis no varen acabar el seu atac a la democràcia eliminant només el SPD, ja que els demés partits polítics també varen ser objectes d’atacs i durant aquella jornada varen ocupar les oficines i varen empresonar els líders del Partit Bavarès del Poble, el BVP, aliat del Partit del Centre, el Zentrum, amb l’excusa de que estaven conspirant amb els social-cristians d’Àustria. A més a més, aquell dia el govern alemany va dissoldre a través d’un decret el Comitè Nacional de les Associacions juvenils alemanyes per donar plena autonomia a les Joventuts Hitlerianes. Els béns de les demés associacions varen ser confiscats i els seus afiliats varen passar a les Joventuts Hitlerianes.


Hermann Göering va firmar unes instruccions que encarregava en els funcionaris vigilar les paraules i els actes dels treballadors de l’Estat per tal de denunciar als que criticaven el règim.

 

Posted in diari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

css.php
%d bloggers like this: