Home // diari // 30 de març de 1933

30 de març de 1933

Dijous:

En el Reich:

Preparant el boicot de l’1 d’abril, el NSDAP va ordenar que en totes les organitzacions de base es creessin  comissions per organitzar el boicot, que inclourien la realització de mítings i marxes exigent la depuració de les escoles, l’advocacia i la professió mèdica com a part de la defensa del poble alemany contra la comunitat jueva.


Tot i que el dia anterior s’havia regirat el seu despatx, els nazis varen registrar la casa del cap del grup del DNVP en el Reichstag, Ernst Oberfohren. Els nazis varen revelar que havia trobat documents que demostraven que Oberfohren era autor de cartes anònimes contra el ministre Alfred Hugenberg. Oberfohren sempre va qüestionar les circumstàncies de l’incendi del Reichstag, suggerint que havia sigut organitzat pels propis nazis.


Veient que els nazis s’anaven fent amb el control dels mitjans de comunicació, el locutor socialdemòcrata Jochen Klepper, que tenia una esposa jueva, es va queixar de que el que quedava de l’emissora de ràdio en la qual treballava ja era pràcticament en quarter nazi. Dos mesos més tard va ser acomiadat.

A Suïssa:

A Lucerna, l’actor còmic de temes polítics del club Kadeko de Berlín, Paul Nikolaus, que havia fugit feia poc d’Alemanya, es va suïcidar. Abans, va escriure:

Per una vegada, no va de broma. Em trec la vida. Per què? Si tornés a Alemanya no podia evitar treure’me-la allí. Ja no puc treballar allí, ja no vull treballar allí, i tot i això, per desgràcia, m’he enamorat de la meva Pàtria. No puc viure en aquests temps.

Posted in diari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

css.php
%d bloggers like this: