Home // diari // 28 de març de 1933

28 de març de 1933

Dimarts:

En el Reich:

Adolf Hitler va fer una declaració a la Conferència Episcopal de Fulda en un discurs clarament luterà. El canceller va afirmar que els cristians catòlics no necessitaven cap admonició determinada per ser lleials a les autoritats legítimament constituïdes per complir els seus deures cívics conscientment i, d’aquesta manera, creia que rebutjaven rotundament qualsevol activitat il·lícita o revolucionària.

Aquell mateix dia, Hitler va ordenar en el NSDAP que preparés a tots els nivells un boicot de les botigues i empreses jueves a partir de l’1 d’abril. Ràpidament el partit va aprovar una proclama on es demanava en els comitès d’acció que posessin en marxa l’1 d’abril de 1933 un boicot nacional contra tots els negocis, articles, metges i advocats jueus, fins i tot en els pobles més petits. El boicot havia de tenir una durada indefinida i el ministre Joseph Goebbels seria l’encarregat dels preparatius propagandístics. Darrera de l’operació estava la pressió de la Lliga de Combat de la Classe Mitjana Comercial. El que no demanaven era atacar a les grans indústries jueves, ja que encara eren pilars de l’economia alemanya.


El govern alemany va il·legalitzar el KPD, el partit comunista, i es va apropiar de tots els seus béns, tot i que legalment aquesta apropiació no es va oficialitzar fins al 29 de maig de 1933 amb la Llei de Confiscació de les Propietats Comunistes.


Joseph Goebbels va enviar una carta d’agraïment a l’especialista en impostos, Schuler, per haver aconseguit arreglar satisfactòriament els seus problemes d’endarreriment en el pagament d’impostos. Goebbels es va reunir aquell dia amb els representants de la indústria cinematogràfica i va criticar les pel·lícules que s’havien fet fins llavors perquè creia que estaven allunyades de l’esperit d’aquell moment. El ministre va afirmar que el nou moviment no s’esgotava en desfilades i tocs de trompeta. Goebbels va posar d’exemple la pel·lícula El cuirassat Potemkin del director soviètic Sergeui Einstein.


Albert Einstein, després de que li confisquessin els béns i la fortuna, va escriure una carta des de l’exili on renunciava a la ciutadania alemanya.

Posted in diari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

css.php
%d bloggers like this: