Home // diari // 22 de març de 1933

22 de març de 1933

Dimecres:

En el Reich:

Adolf Hitler es va reunir amb els dirigents de la Lliga de Metges d’Alemanya, la Verband der Ärtze Deutschland. Aquests li varen exposar la seva voluntat de treballar a favor de la recuperació nacional proclamada pel govern. Gràcies a la seva col·laboració, el cap de la NSAB, Gerhard Wagner, va ser nombrat en el mes d’abril comissari especial per les organitzacions de la professió mèdica, Komissar der ärtzlichen Spitzeverbande.


El Ministeri de l’Interior va constituir un departament dedicat a qüestions d’higiene racial i, justament aquell dia, els nazis van obrir el camp de concentració de Dachau en una antiga fàbrica de pólvora, a uns 20 quilòmetres de Munic, per empresonar als polítics, sobretot els comunistes, els periodistes i els activistes contraris al règim. Quatre camions de la policia varen traslladar a uns 200 presoners de les presons de l’Estat de Stadelheim i Landsberg al nou camp. Els ciutadans de Dachau es varen congregar en els carrers i al costat de les portes de la fàbrica per veure’ls passar. El Ministeri de l’Interior va reconèixer oficialment la condició de presó pels presos polítics a Dachau.


Joseph Goebbels es va poder instal·lar a la seva residència oficial com a ministre de Propaganda en el Palau de Leopold (Leopold-Palais), situat a la Wilhelmplatz 8/9, que havia sigut construït el 1737 i reformat 100 anys després per l’arquitecte de l’Estat prussià Karl Friedrich Schinkel. Un cop instal·lat, Goebbels va acordar amb el ministre de Comunicacions, el baró Peter Paul von Eltz-Rübenach, que ja havia delegat en el Ministeri de Propaganda la part de comunicacions referent a la societat radiofònica del Reich i que la supervisió de la ràdio exercida fins llavors per ell quedaria exclusivament a les mans del Ministeri de Propaganda.

Posted in diari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

css.php
%d bloggers like this: