Home // diari // 27 d’agost de 1941

27 d’agost de 1941

Dimecres:

En el Reich:

Un memoràndum del OKW aprovat per l’Adolf Hitler en el quarter general de Rastenburg proclamava el col·lapse de la Unió Soviètica com un objectiu de guerra. A més, es deia que si resultava impossible complir aquest objectiu durant l’any 1941, la continuació de la campanya oriental tenia la més alta prioritat el 1942.


A Berlín, en la Casa dels Aviadors es va celebrar una recepció en honor als pilots espanyols de l’Esquadrilla Blava.


A França, amb motiu de l’entrega d’una bandera francesa als primers voluntaris francesos de la nova Legió antibolxevic, la LVF, es va celebrar a Versalles una cerimònia militar. Al capdavant de la cerimònia marxaven el ministre plenipotenciari alemany Schleier, l’ambaixador francès Fernand de Brinon i el prefecte de Seine-et-Oise. Darrere d’ells els acompanyaven en Pierre Laval i en Marcel Déat. Però, a meitat de l’acte, un home, en Paul Colette, va disparar amb el seu revòlver contra en Laval, que el va tocar sense conseqüències greus, i a en Déat, que va ser tocat de més gravetat i va patir una laparotomia. D’immediat, Colette va ser detingut i condemnat a mort, tot i que més tard va ser indultat perquè Laval no el volia convertir en un màrtir.


Durant aquell dia i el següent, el Batalló policial 320 va assassinar als jueus de Kamenets-Podolski. En total varen matar a 23.600 persones en dos dies.

En el front oriental:

En el sector nord varen continuar els combats en l’istme de Carèlia. La ciutat de Viborg estava parcialment envoltada per les forces finlandeses.

A Japó:

El govern japonès va protestar davant del govern nord-americà per la violació de les seves aigües territorials per part dels vaixells nord-americans que transportaven material per la Unió Soviètica.

En el Pròxim Orient:

A Iran, a la matinada, les forces britàniques varen arribar a Ahvaz, on les tropes del general Mohammad Shahbakthi s’havien atrinxerat al voltant de la ciutat amb el suport de l’artilleria i els tancs.

Posted in diari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

css.php
%d bloggers like this: