Home // diari // 27 d’agost de 1941

27 d’agost de 1941

Dimecres:

En el Reich:

A Alemanya:

Un memoràndum del OKW aprovat per l’Adolf Hitler en el quarter general de Rastenburg proclamava el col·lapse de la Unió Soviètica com un objectiu de guerra. A més, es deia que si resultava impossible complir aquest objectiu durant l’any 1941, la continuació de la campanya oriental tenia la més alta prioritat el 1942.

A Alemanya:

A Berlín, en la Casa dels Aviadors es va celebrar una recepció en honor als pilots espanyols de l’Esquadrilla Blava.

A França: 

En motiu de l’entrega d’una bandera francesa als primers voluntaris francesos de la nova Legió antibolxevic, la LVF, es va celebrar a Versalles una cerimònia militar. Al capdavant de la cerimònia marxaven el ministre plenipotenciari alemany Schleier, l’ambaixador francès Fernand de Brinon i el prefecte de Seine-et-Oise. Darrere d’ells els acompanyaven Pierre Laval i Marcel Déat. Però, a meitat de l’acte, un home, Paul Colette, va disparar amb el seu revòlver contra Laval, que el va tocar sense conseqüències greus, i a Déat, que va ser tocat de més gravetat i va patir una laparotomia. D’immediat, Colette va ser detingut i condemnat a mort, tot i que més tard va ser indultat perquè Laval no el volia convertir en un màrtir.

A Ucraïna:

Durant aquell dia i el següent, el Batalló policial 320 va assassinar als jueus de Kamenets-Podolski. En total varen matar a 23.600 persones en dos dies i l’acció va anar a càrrec de Jeckeln, que havia arribat a la ciutat ucraïnesa el dia anterior.

En el front oriental:

En el sector nord:

Aquell dia varen continuar els combats en l’istme de Carèlia. La ciutat de Viborg estava parcialment envoltada per les forces finlandeses dirigides pel mariscal Carl Gustav Emil Mannerheim, que tenien el propòsit d’arribar al riu Svir, on suposadament s’havien de reunir amb el Grup d’Exèrcits del Nord i, d’aquesta manera, Leningrad quedaria envoltada.


A Estònia, davant l’avanç alemany, a la nit 23.000 homes de les tropes soviètiques varen aconseguir pujar a bord de les 190 embarcacions de transport amarrades a Tallin. Però una tempesta en el golf de Finlàndia va impedir que la flota sortís del port.

En el sector sud:

Els alemanys varen poder comptar a partir d’aquell dia amb el 22º Gruppo Caccia italià, equipat amb 15 monomotors Macchi MC.200 Saetta. En aquella mateixa jornada els italians varen protegir el cap de pont de Dniepropetrovsk.

A la Unió Soviètica:

A Moscou, el govern soviètic va publicar les xifres de baixes corresponents als 24 atacs aeris alemanys a la capital, des de que va començar el bombardeig alemany el 27 de juliol. En total havien mort 750 moscovites. 

A Japó:

El govern japonès va protestar davant del govern nord-americà per la violació de les seves aigües territorials per part dels vaixells nord-americans que transportaven material per la Unió Soviètica.

A Iran:

A la matinada, les forces britàniques varen arribar a Ahvaz, on les tropes del general Mohammad Shahbakthi s’havien atrinxerat al voltant de la ciutat amb el suport de l’artilleria i els tancs.

Posted in diari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

css.php
%d bloggers like this: